SEIN Zwolle

SEIN Zwolle een kennis- en expertisecentrum voor volwassen/kinderen met epilepsie, niet-epileptische aanvallen en verwante aandoeningen.

Straathoekwerk Nunspeet

Straathoekwerk Nunspeet is een plek waar jongeren terecht kunnen wanneer zij problemen hebben met mensen .

Hospice de Regenboog,

Hospice de Regenboog is een instelling waar de zorg zich richt op mensen in de laatste fase van hun leven.


Projecten voor Hospice de Regenboog, Stichting begeleid wonen Nunspeet (StraathoekwerkNunspeet) en SEIN Zwolle.

De servicecommissie 2011 besloot het anders te gaan doen. Vanaf de oprichting van Tafelronde 156 in 1982 werd er maandelijks een financiële gift gedaan aan een lokale instelling of instantie. In 2011hebben we dat veranderd. We besloten om 3 projecten te gaan steunen met een hoger bedrag. Naeen stemming tijdens één van de vergaderingen kwamen we uit op Hospice De Regenboog, Stichtingbegeleid wonen Nunspeet (Straathoekwerk Nunspeet) en Stichting Sein Zwolle.

Hospice de Regenboog is een instelling waar de zorg zich richt op mensen in de laatste fase van hunleven. Wanneer het thuis niet meer kan, omdat de zorg erg complex is, of bij het ontbreken of overbelasting van de mantelzorg, dan kunt u bij hen terecht. Zij bieden een zorgzaam thuis. Hospice De Regenboog is er voor mensen uit de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek en de plaatsen Garderen en Uddel. Ook uit andere gemeenten zijn gasten welkom.

Straathoekwerk Nunspeet is een plek waar jongeren terecht kunnen wanneer zij problemen hebben met hun ouders, op school of op het werk. Gaat het financieel niet goed of hebben ze geen geschikte huisvesting, zijn ze misschien zelfs bekend bij de politie of zijn er problemen met drugs, alcohol of gokken? Dan zijn ze bij Straathoekwerk Nunspeet aan het juiste adres.

seina3SEIN Zwolle (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) is een kennis- en expertisecentrum voor volwassen en kinderen met epilepsie, niet-epileptische aanvallen en verwante aandoeningen. SEIN is gespecialiseerd in observatie, diagnosestelling, behandeling en begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie.

Het afgelopen jaar hebben de nodige fundraiseprojecten gehouden. Zo werden er sateetjes gebakkentijdens de Nacht van Nunspeet, waren we aanwezig bij de Stoute Cross met de verkoop van loten, iser gegolft op De Verwaeyde Sandbergen, hebben we ons verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet,liepen we de Nieuwjaarsloop in een  maatpak en hebben we het themafeest “ Red, Green & Groovy”georganiseerd bij De Buuren in Nunspeet. De opbrengst is onder de gekozen instellingen verdeeld.

Het Hospice wordt voorzien van een tillift, waarmee de dienstverlening nog verder kan worden geoptimaliseerd.

badliftIn de woning van Straathoekwerk Nunspeet wordt een nieuwe vloer gelegd, er wordt geschilderd en er worden een nieuwe koelkast en een laptop aangeschaft. Op deze manier willen we zorgen dat de jongeren ook een prettig thuis hebben.

Bij SEIN Zwolle wordt de kinderafdeling opgeleukt. Voor kinderen is daar een concept ontwikkeld om de angst voor een opname te verminderen voor en de kinderen vertellenderwijs kennis te laten maken met het centrum en met hun ziekte.

Langs deze weg willen we dan ook iedereen bedanken die ons in onze projecten heeft gesteund en wij hopen dat dit volgend jaar ook zo zal zijn.